Familiehuis t Valkenest in Havelte
busselterweg havelte

Voor wie is ’t Valkenest bedoeld?

Familiehuis ’t Valkenest wordt verhuurd aan groepen van circa 10 tot 15 personen. Het is een ideale plek voor een familieweekend met grootouders, vaders, moeders, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, kinderen en kleinkinderen. Het huis heeft verschillende zithoeken en speelhoeken. Er is een zithoek rond de open haard met een piano erbij. Een echte zitkuil voor groepsactiviteiten en als dansvloer. Een lekkere grote eettafel in het achterhuis en een wat kleinere eettafel in de voorkeuken. Ook een grotere groep kan zich zo prettig verspreiden over het huis. Buitenshuis zijn verschillende terrassen en speelplekken, met zandbak, schommels en een speelwei. Kinderen onder de 10 jaar mogen gratis mee.

Naast familiegroepen is ’t Valkenest ook een fijne plek voor vriendengroepen en cursusgroepen. In de buurt zijn bossen en heide met prachtige wandel- en fietspaden, verschillende mountainbikeroutes, twee golfbanen, de meren van Giethoorn en de Weerribben. Fietsen huren kan in Havelte.

Historie en verbouwing

’t Valkenest ligt in de buurtschap Busselte aan de voet van de Bisschopsberg ten westen van Havelte. Het kleinschalige karakter van de Drentse boerderijen is mooi terug te vinden in het landschap. In 1972 is de voormalige boerderij verbouwd tot een weekend- en vakantiehuis. In de oorspronkelijke situatie diende alleen het voorhuis als woning, het achterste gedeelte was de boerderij. In de koestal zijn nu drie slaapkamers ingericht, de jongveestal is verbouwd tot een badkamer en een toilet. De twee varkensstallen zijn nu een keuken en een eethoek geworden. De paardenstal is een zithoek met televisie. De hooiopslag werd een grote zitkuil. De deel, waar de tractor en wagens stonden, is ingericht met een zithoek rond de open haard.

Lees verder